MALATYA / BATTALGAZİ - Gazi Osman Paşa İlkokulu

Nis

23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkula kutlandı

Nis

Akıl ve Zeka Oyunları kapsamında Battalgazi ilçesinde düzenlenen turnuvada öğrencilerimiz farklı branşlarda dereceler alarak başarılı olmuştur.

Battalgazi İlçesi Pentago Birincisi Muhammet TÜRK

Battalgazi İlçesi Equlibirio Birincisi  Elisa AKTAŞ

Battalgazi İlçesi Q-bitz İkincisi  Rana KÖSE

Battalgazi İlçesi Mangala İkincisi Aras Eymen SELÇUK

Öğrencilerimizi tebrik eder il geneli yapılacam müsabakalarda  başarılar dileriz.

Mrt

Tarih boyunca birlik ve beraberliği il birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimizin, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyişinin destanıdır  "ÇANAKKALE ZAFERİ"

Mrt

Milletimizin Bağımsızlığının sembolü olan İSTİKLAL MARŞI'NIN kabülünün 103. yılı ve Mehmet Akif ERSOY 'u anma programı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikler ve sinevizyon gösterileriyle gerçekleştirildi.

Mrt

Gazi Osman Paşa İlkokulu ailesi olarak Hanımın Çiftliği Gençlik Merlezi iş birliğiyle öğrencilerimize Değerler Eğitimi kapsamında  "Çok Tatlı Bir Ramazan" etkinliği ile dini, milli , manevi değerlerimizi ve geleneklerimizi  geleceğe taşımak adına ramazan ayı boyunca devam edecek etkinlikler hazırladık.

Şbt

Ülkemiz genelinde yürütülen Sıfır Atık Projesi yapsamında yapılan Atıktan Sanata  yarışması kapsamında okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri tarafından pet şişelerden Uzay Mekiği tasarlanarak hazırlandı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı  Karne Töreni Hanımın Çiftliği Gençlik Merkezi ve Toplum Destekli Polislerin katkılarıyla eğlenceli etkinliklerle tamamlandı.

Ock

Okulumuzda birinci dönem bitişi nedeniyle 15-19 Ocak haftası boyunca etkinlikler düzenlendi.

Ock

Mübarek üç ayların habercisi olan Regaip Kandili nedeniyle öğrencilerimiz ziyaret eden Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi yöneticilerine ve gönüllü gençlerine teşekkür eder. Birlik ve beraberliğin bizi daha güzel bir dünyaya taşıdığı günler yaşamayı dileriz.

Ock

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Avukat Derya TÜRKAY taraıfından çocuk hakları,çocuğun toplumdaki yeri,kanunlarda çocuklar nasıl korunmuştur, başlıklarını içeren "HAKLARIMIZLA ÇOCUĞUZ "söyleşi programı gerçekleştirildi.

Ock

İlimizin de içinde bulunduğu on il de yaşana deprem sonrasında öğrencilerimizin yaşanılan depremle ilgili kaygı ve korkularını azaltmak, okula güvenli bağlanmasını sağlama amacıyla deprem sonrasında ailesinden ayrılacak ve okulla ilk kez tanışacak öğrencilerimize yönelik olarak; eğitimin hizmetlerinin sürdürülebilirliğini yenilikçi ve esnek bir öğrenme ortamı oluşturarak öğrencilerin bireysel ve gurupla yapacağı etkinlikler planlanmıştır. Okul ikliminin çağa uyum sağlaması ve öğretmenin gözlemci olarak sınıfta bulunarak öğrencilerin daha özgür düşünmeleri, bulunduğu ortamı şekillendirmesine fırsat tanınmıştır. Yapılan etkinliklerle öğrencilerde akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık, ekip çalışmalarına yatkınlığın artması, problem çözme becerilerinin gelişmesi hedeflenmiştir. Kademeli olarak tüm okulda uygulanacak bu etkinlikler ile öğrencilerin okula olan bağlarının artması ve okula güvenli bağlanması ve okulu sadece akademik bilgilerin tek yönlü olarak verildiği bir ortamdan çıkararak daha öğrenciye özgü, oyunla zenginleştirilmiş bir ortam hazırlanması amacıyla prejemizi uygulamaya başladık.

Ock

Yerli Malı Haftası kapsamında kültürümüze ait öğreti tanımak amacıyla GEÇMİŞTEN BİR YOLCU "NASRETİN HOCA" isimli etkinlik yapıldı. Öğrencilerimiz  Nasrettin Hocayla  sınıfta sohpet edip hayatı,yaşadığı dönemle ilgili bilgiler alarak sorular sorma fırsatı yakaladı.

Ock

Okulumuzda Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerimize kültürümüze ait var olan öğeleri tanıtmak ,geçmişte bu külütrel ürünlerin hangi alanlarda kulanıldıkkları göstermek milli bir bilinçkazandırmak amacıyla  Anadolu temalı  GEÇMİŞTEN  GÜNÜMÜZE BİZ isimli sergi düzenlendi.

Ock

Yarının büyüğü olacak çocuklarımıza yerli malı kullanmanın önemi anlatmak amacıyla etkinlikler yapıldı. Yerli malı kullanmanın ,tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemi hatırlatıldı.

Kas

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle okulumuzda düzenlenen  etkinlikler 29 Ekim günü büyük bir kutlamayla tamamlandı.